năm thiết kế / designed in
2023
diện tích khu đất / land area
200 m2
tổng diện tích sàn / gross floor area
196 m2
vn.
chất liệu thô mộc thường được sử dụng trong các công trình liên quan đến không gian trải nghiệm. Gỗ và bê tông trần là hai chất liệu chính được sử dụng ở công trình này, nhằm mang lại cảm giác thoải mái và gần gũi cho người sử dụng.
.
cốt nền tầng 1 cao 0,8m so với vỉa hè nhằm hạn chế ảnh hưởng bởi lũ lụt hàng năm ở Huế. Khoảng không gian cà phê sân vườn phía trước được cấu tạo bởi các tấm bê tông thoải dần ra phía trước, đan xen với những không gian cây xanh và tiểu cảnh. Không gian sân vườn phía sau đủ rộng nhằm sao sự cân bằng cảnh quan với không gian sân vườn phía trước và kết nối view nhìn với không gian cà phê trong nhà tạo nên một sự liền mạch, linh hoạt trong việc lựa chọn vị trí thưởng thức cà phê của thực khách. tầng 2 của quán là không gian gồm chủ yếu là bàn ghế cao, chủ yếu dành cho khách trung niên, lớn tuổi, khách văn phòng, khách làm việc,... Việc sử dụng bố cục cho quán cà phê đặt vị trí chính giữa khu đất khiến cho việc sử dụng không gian được linh hoạt trong điều kiện thời tiết, ánh sáng mặt trời khác nhau vào các thời điểm khác nhau trong ngày.
en.
Raw materials are often used in projects related to experience spaces. Wood and exposed concrete are the two main materials used in this project, aiming to bring a sense of comfort and closeness to users.
.
The first floor foundation is 0.8m higher than the sidewalk to limit the impact of annual flooding in Hue. The front garden coffee space is made up of concrete slabs that gradually slope forward, interspersed with green spaces and miniature landscapes. The back garden space is large enough to balance the landscape with the front garden space and connect the view with the indoor coffee space, creating a seamless, flexible space for customers to choose where to enjoy coffee. The second floor of the shop is a space consisting mainly of high tables and chairs, mainly for middle-aged and elderly customers, office customers, working customers, etc. Using a layout for the coffee shop located in the center of the land makes the use of space flexible in different weather and sunlight conditions at different times of the day.
The first floor foundation is 0.8m higher than the sidewalk to limit the impact of annual flooding in Hue. The front garden coffee space is made up of concrete slabs that gradually slope forward, interspersed with green spaces and miniature landscapes. The back garden space is large enough to balance the landscape with the front garden space and connect the view with the indoor coffee space, creating a seamless, flexible space for customers to choose where to enjoy coffee. The second floor of the shop is a space consisting mainly of high tables and chairs, mainly for middle-aged and elderly customers, office customers, working customers, etc. Using a layout for the coffee shop located in the center of the land makes the use of space flexible in different weather and sunlight conditions at different times of the day.